Reseberättelse - Sandgrund Lars Lerin 
(2017-07-13/18)

Det behövdes två resor till Karlstad och Sandgrund för att begrunda och beundra Lars Lerins konstverk - så stor var efterfrågan från våra medlemmar. Nu har resorna genomförts.

Vi startade våra resor (13 resp 18 juli) redan klockan halv åtta på morgonen från Uppsala Konsert & Kongress och stannade två timmar senare för bussfika med fralla vid Björnfallet utanför Örebro. Resan gick vidare och efter ytterligare två timmar anlände vi till Alsters herrgård (födelsegård för Gustaf Fröding) för en mycket god lunch i vacker miljö. Därifrån är det inte så långt till Sandgrund där Lars Lerin har sitt konsthall.

En guide väntade oss och genast startade den givande guidningen som berörde både Lars Lerins konstverk och hans liv. Därefter fanns tid för att fortsätta titta och njuta på egen hand. Vädret var soligt båda dagarna och de som så önskade kunde köpa fika med tillbehör och sitta ute på altanen, njuta, fundera och samtala om den konst vi sett.

Under hemresan gjorde vi ett stopp på Café Två Skator i Arboga där vi serverades smörgås plus liten kaka med kaffe eller te. Resan fortsatte och vi var tillbaka i Uppsala omkring klockan 21. Båda resorna blev mycket lyckade.

> Foton under resans första del

Bilder från Galleri Sandgrund
DSC 0763 torsek
DSC 0769 torsek
DSC 0771 torsek
DSC 0776 torsek
DSC 0784 torsek
DSC 0791 torsek
DSC 0792 torsek
DSC 0795 torsek
DSC 0801 torsek
 Den vackra Museiparken i närheten av galleriet.
DSC 0802 torsek
Bussen väntar på att köra oss hemåt.
DSC 0811 torsek
Hemresans eftermiddagsfika på Café Två Skator i Arboga.
DSC 0824 torsek